Den glade trädfällaren, som sprider energi

Trädfällning

Förstklassig service, kunskap och kompetens.

Trädfällning i Uppsala, Norrtälje, Knivsta, Sala & Heby – säkert & effektivt

Björkens Träd & Mark har hela Uppsala som arbetsområde och kan även ta jobb i angränsande län vid större uppdrag. Vi arbetar regelbundet i och omkring Sala, Heby, Morgongåva och Norrtälje. Vi utför säker trädfällning och arbetet utförs av våra professionella och utbildadeträdfällare.Med lång erfarenhet och stor kunskap utför vi kvalitetsarbeten med största säkerhet. Vi har kapacitet att klara alla olika uppdrag oavsett terräng och svårighetsgrad så tveka inte att kontakta oss när det gäller problemträd och svåra trädfällningar i Uppsala län.

Pris trädfällning i Uppsala

Vad kostar det att fälla ett träd i Uppsala? Kostnaden för trädfällning beror på flera faktorer och är därför svårt att svara på utan mer ingående information. När vi beräknar priset på trädfällning tar vi hänsyn till bla trädets storlek och status samt dess omgivning. Helt enkelt hur svårt och hur mycket tid och arbete som krävs för att fälla trädet på ett säkert och effektivt sätt.

Vill du även att vi städar upp stammar, grenar och ris så tar vi även med det i offerten.
Vi kommer i princip alltid ut och besiktar trädet eller träden och lämnar en kostnadsfri offert som du kan ta ställning till. Vi kan i vissa fall även lämna ett pris om du tar bra bilder på trädet och omgivningen och skickar till oss via ett SMS. Då får du dessutom ett snabbt svar från oss.

Anlita experter på trädfällning i Uppsala

Björkens Träd & Mark grundades år 2003 av Christer Björk. Vi har sedan dess erbjudit trädfällning, sektionsfällning och arboristtjänster av högsta kvalité i Uppsalaområdet. Våra medarbetare är utbildade, erfarna och professionella och alla våra uppdrag utförs med största säkerhet vilket skapar en stor trygghet hos våra kunder.

Beroende på trädets och platsens förutsättningar anpassar vi metoden så er fällning utförs säkert, tryggt och effektiv. Står trädet på en knepig plats, där traditionell trädfällning är omöjligt och kan skada närliggande fastigheter eller miljön trädet står i, så utför vi sektionsfällninggenom vår arborist.Vi sågar då ner trädet i bitar och firar ner bit för bit tryggt och säkert.

Vi klarar av alla svåra utmaningar och vi vet vilka åtgärder som är nödvändiga för trädfällning och sektionsfällning.

Frågor & Svar om trädfällning

Svar: Nej, du får inte fälla träd på någon annans mark. Däremot kan du i samråd med grannen/markägaren komma överens om det är okej att ta bort trädet/träden som står på dennes mark. Detsamma gäller träd som står på kommunen mark. Du får inte fälla eller ta bort dem utan deras medgivande.

Svar: Vi utför trädfällningar året runt men det finns flera fördelar med att fälla träden vintertid. Vintertid är marken frusen vilket minskar risken för markskador vid fällning samt efter eventuella maskiner som används för att städa upp. Vintertid är träden som regel i en dvala och de suger inte i sig lika mycket vatten vilket gör dem mer lätthanterliga.

Svar: Ja sedan 2016 får du utnyttja Rut avdraget för bla trädfällning och liknande trädgårdstjänster. Läs mer om vad som gäller på Skatteverket

Svar: Självklart kan du själv fälla ett träd om du har den kunskap och säkerhetsutrustning som krävs för att fälla ett träd. Du bör dock se över din försäkring ifall något skulle gå fel och du exempelvis skadar dig eller fäller trädet på en byggnad eller liknande. Vi rekommenderar dig därför att inte chansa utan kontakta en kunnig trädfällare eller arborist som har rätt kompetens, utbildning och försäkring.

Svar: Vi kan självklart städa bort grenar, stammar och ris efter att vi fällt träden på er tomt. Vi har maskiner anpassade för att städa upp och köra bort allt.

Svar: Absolut, vi kan komma ut och fälla träden på ett säkert sätt och så städar du själva bort ris och grenar. Det blir som regel väldigt mycket ris och grenar av ett eller ett par träd som kräver många vändor till soptippen om du enbart har en släpvagn att lasta på.

Svar: Inom detaljplanerat område krävs som regel att man söker marklov för att fälla eller plantera träd. Kontakta din kommun eller läs mer på boverket för vidare information. Läs mer om reglerna för marklov i Uppsala kommun.

Svar: Ja, vi kan beskära stora träd som blivit för stora och yviga. Att beskära träden regelbundet minskar risken för brottskador som annars kan skada omgivande byggnader och människor. Vi samarbetar även med andra företag som kan upprätta en trädvårdsplan där de följer upp och sköter om era träd.

Svar: Ja, vi beskär äppelträd, körsbärsträd, päronträd och andra fruktträd. Att beskära fruktträden regelbundet ger bättre fruktproduktion och ett friskare träd.

Var utför vi trädfällning?

Vi utgår från Vittinge strax väster om Uppsala men vi arbetar i hela Uppsala län, Heby, Morgongåva, Knivsta, Norrtälje och Sala. Vi utför även större entreprenader i närliggande län och vi är aldrig omöjliga. Kontakta oss om du är i närområdet och behöver hjälp med trädfällning.

TRÄD

Har du ett träd som skymmer solen, står i vägen eller tar för mycket plats på din tomt? Skicka gärna in en bild på uppdraget du vill att vi ska utföra för gratis offert!

STUBBAR

Våra kraftfulla stubbfräsmaskiner ser till att stubbarna försvinner för alltid.